Единственият жив заподозрян за атентатите в Париж - Салах Абдеслам, каза пред

...
Единственият жив заподозрян за атентатите в Париж - Салах Абдеслам, каза пред
Коментари Харесай

Единственият оцелял от атентаторите в Париж през 2015 г. отказва да отговаря на въпросите на съда

Единственият жив обвинен за атентатите в Париж -  Салах Абдеслам,  каза пред съда в Брюксел, че мюсюлманите са лишени от презумцията за невиност в европейските съдилища. Той отказа през днешния ден да отговори на въпроси по делото в белгийската столица, по което е изправен пред правораздаването по обвиняване, обвързвано със стрелбата среще служители на реда в Брюксел, дни преди да бъде хванат през 2016 година. 

Подсъдимият, доведен от затвор край Париж, отхвърли да стане при влизането на съда, както и да дава показания. Той е декларирал, че мълчанието, което резервира от самото задържане до момента, не значи нито че е отговорен, нито че е нарушител.

Терористът е настоял делото да се преглежда не по изказвания, а по " достоверни научни доказателства ". Абдеслам е добавил, че с него се отнасят по допустимо най-лошия метод и е отправил обвинявания към медиите. Съдът е приел показанията на подсъдимия да бъдат показани от неговата отбрана. Заседанията по делото ще продължат до края на седмицата. 

Дни преди да бъде хванат, Абдеслам съумя да избяга при престрелка с полицията в белгийската столица. Той се укриваше в продължение на три месеца след атентатите в Париж, при които не почина поради щета във взривното устройство, с което е бил наобиколен. 

При атентатите през ноември 2015 година починаха 130 души. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР